تارنما و نشریهء پرچم
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


سردبیر: عظیم بابک-- ایمیل : info@pendar.eu
 
الرئيسيةالرئيسية  جستجوجستجو  أحدث الصورأحدث الصور  ثبت نامثبت نام  ورودورود  

 

 حزب دموکراتیک خلق افغانستان، چالش ها و پرسش ها؟!

اذهب الى الأسفل 
نويسندهپيام
نویسنده
Admin
avatar


تعداد پستها : 160
تاريخ التسجيل : 2009-02-20

حزب دموکراتیک خلق افغانستان، چالش ها و پرسش ها؟! Empty
20091102
پستحزب دموکراتیک خلق افغانستان، چالش ها و پرسش ها؟!

نورمحمد " سنگر"
حزب دموکراتیک خلق افغانستان، چالش ها و پرسش ها؟! N100000127224360_2948
حزب دموکراتیک خلق افغانستان، چالش ها و پرسش ها؟!

(بخش نخست )


عاشقــــی در دلٍ صحرا، جگری می خواهد
دلٍ آتـــــــش زده ی شعــــله وری می خواهد

پـــــای آزاده نپیـــــچد به خــم و پیـــچ
رهی
مـــنزلٍ دور محـــــــــبت، کمری می خواهد

هــــنر عشـــــق
نیامــــوخته عاشـــق نشوی
!
عاشقــــی عاشــــقٍ از خود گذری می خواهد

سر ببایـــد که سفــــر پــیشه کند در ره عشق
سفـــرٍ عشــــــق هــــــوای دگری می
خواهد

سینه را رو به جلـــــــو رو بــه خطر باید داد
چون که معشوق به
تیری، ســپری می خواهد

تو که عاشـــق شـدی و دم زدی از عشق، دلا
!
عشـــق
قربانــــی و عـــزمٍ خطری می خواهد
"راحله یار"
بدون تردید در آستانه دهه 90ميلادی، جهان آبستن یک تحول و چرخش منفی جدی شد که پیامد آن بحران عمیق و شکست های سنگین احزاب "چپ" و کشور های سوسیالستی و متحدین جهانی آنها بود که متأسفانه حزب دموکراتیک خلق افغانستان نیز به پرتگاه فروپاشی کشانیده شد ؛ اگر همت و پایمردی کادر های آگاه و متعهد آن نمی بود، امروز بجز نام، اثری از آن را در تاریخ نمی دیدیم.
حزب در وجود سر سپرده ترین و شایسته ترین فرزندانش، بحران را پشت سرگذاشت و آزمایش های تلخ و شکست های پیهم را متحمل شد؛ اما از میدان بدر نرفت و اینک سربلند و استوار در کنار زحمتکشان کشور و همه نیروهای طرفدار عدالت اجتماعی در جهان ، قد راست نموده و به پیشواز چهل و پنجمين مین سالگرد میلاد خویش در حرکت است.
کمیته فعالین حزب دموکراتیک خلق افغانستان با اعلان و نشر خطوط اساسی اهداف مرامی وبرناموی ... که بمناسبت چهل و چهارمين سالگرد تاسیس حزب و هشتادمین سالروز تولد بانی و اساسگذار آن زنده یاد ببرک کارمل، به پیشگاه زحمتکشان ، ارائه کرد؛ نشان داد که حزب محبوب ما نه در آرشیف تاریخ؛ بلکه در رزمگاه دفاع از منافع رنجبران و ستمزده گان ... با قامت استوار به پیش میرود و تاریخ می آفریند!
استقبال کم نظیر هواخواهان، دوستان و رفقای حزبی از آن طرح، کمیته فعالین را قادر ساخت تا آگاهانه و هوشیارانه حلقه های ارتباط را گسترش دهد و زمینه های لازم اعلان مبارزه علنی را مساعد سازد که با نشر قریب الوقوع اساسنامه جدید آن، به پیشواز چهل و پنجمین سالگرد تاسیس حزب دموکراتیک خلق افغانستان، این مأمول نیز برآورده خواهد شد و حزب ما بار دیگر و مصمم تر از گذشته در صحنه حضور خواهد یافت.
اما چالش ها و پرسش های زیادی هنوزهم درعمل ودر اذهان وجود دارد که نباید از نظر دور داشت:
ــ امپریالیست های غارتگر و پاسداران جهالت هرگز نخواهند گذاشت تا این مسیر، بی درد سر و طبعی سپری گردد....
ـــ رهبران و گردانندگان احزاب و سازمان ها و گروهک های چکیده از حزب، از همین اکنون سراسیمه و دست پاچه شده اند و تلاش دارند تا پروسه علنی شدن مبارزات حزب ما را سد گردند.
ــــ ارتجاع مذهبی و مافیای حاکم بر افغانستان بیکار ننشسته با اجیر ساختن ده ها عنصر مخل؛ با تبلیغات لگام گسیخته در مقابل صف زحمتکشان ، به تفتين و توطئه می پردازند.
ــ سایت ها و وبلاگ ها و نشرات متعددی به سم پاشی مشعول اند و تخم یأس و نا امیدی را بذر می کنند.
ـــ شمار مخالفین سلیقوی و گرایش های سازمان گریز نیز کم نیست....
اما حزب ما با اتکاء به زحمتکشان کشور این سد ها را خواهد شکست؛ به پیش خواهد رفت و از این آزمون بزرگ تاریخی نيزپيروز و سر بلند بدر خواهد شد.
مشخصۀ " چپ " بودنحزب ما در چیست؟ و ما چرا باید " چپ" باقی بمانیم؟
حزب دموکراتیک خلق افغانستان از بدو تأسیس تا امروز به آرمانهای زحمتکشان وفادار باقی مانده و باقی خواهد ماند؛ زحمتکشان در مبارزه تاریخساز با ستمگران و مستبدین، بجز مبارزه در جهت تأمين منافع خويش، راه دیگری ندارند و در گام نخست این مبارزه از لحاظ شکل، یک مبارزه تمام عیار طبقاتی است.
سلاح زحمتکشان دراین نبرد، ایدیالوژی علمی ، انقلابی و انطباقی است؛ گردان این رزمگاه یعنی " وجدان عصر ما"، حزب است و بدون داشتن یک حزب متحد و نیرومند و مجهز با تیوری و پراتیک علمی ، عملی و در همبستگی با همه زحمتکشان جهان ، هرگونه تلاش برای تامین عدالت اجتماعی، به شکست حتمی می انجامد.
زنده یاد ببرک کارمل درین باره می گفتند:
« نسل پرچمدار و انقلابی هر کشور بر اساس تیوری انقلابی نکتهء مهمی را در نظر داشته باشند و آن عبارت است از ایجاد یک حزب طراز نوین، حزب انقلابی مجهز به ایدیولوژی طبقه کارگر، به جهان بینی علمی انقلابی، بدون موجودیت و تکامل چنین حزبی پیروزی انقلاب امکان پذیر نیست....»
(تحکیم حزب و پیوند آن با خلق، برگ 4)
شکست و بی آینده بودن تمام احزاب را در گذشته و حال از همین دیدگاه عالمانه میتوان به تجربه نشست. احزاب و سازمانهای که استراتیژی مبارزه را قربانی تکتیک های زود گذر کردند و می کنند، خود قربانی این برداشت غلط شان اند. بنا ءً حزب دموکراتیک خلق افغانستان روی اصل دفاع از منافع زحمتکشان، به اصول فکری و عملی خویش وفادار باقی مانده و با هیچ نیرویی روی این اصول به معامله نخواهد پرداخت و همیشه "چپ" باقی خواهد ماند.
حزب دموکراتیک خلق افغانستان ، خانواده مشترک تمام حزبی های شرافتمند ، سر سپرده و معتقد به آرمانهای اعلان شده آن است و در آن "مافوق" و "مادون" وجود ندارد و بر اساس سنترالیسم دموکراتیک و انتخابی بودن همه سلسله های تشکیلاتی (از سازمان گروپی تا مقامات رهبری)، مطابق احکام اساسنامه نوین آن، حقوق و وجایب یکسان را دارا خواهند بود.
برای آنعده از دوستانی که در سازمانهای جدا شده از حزب فعالیت دارند و رابطه صمیمانه شان را با کمیته فعالین حفظ کرده اند و يا آنانی که درحالت انتظارقرار داشته، در نظر دارند تا به خانواده اصلی شان بپيوندند، برای همۀ اين عزيزان اطمینان داده می شود که دروازه های حزب همیشه بروی آنان بازو مقام شايستۀ شان درامر فشردگی و قوام يابی بيشتر حزب و انجام رسالت بزرگی که دربرابرآن قراردارد حفظ است.


برگشت به صفحه اصلی فاروم نگاه
https://parcham.forumfa.net/forum-f1/


بازگشت به بالاي صفحه اذهب الى الأسفل
https://parcham.forumfa.net
مُشاطرة هذه المقالة على: reddit

حزب دموکراتیک خلق افغانستان، چالش ها و پرسش ها؟! :: تعاليق

نور محمد سنگر
حزب دموکراتیک خلق افغانستان، چالش ها و پرسش ها؟
( بخش دوم )

فکتور خارجی درهر پدیده ای ازنقش ویژه واهميت غیر قابل انکار برخورداراست. این فکتور در کشور ما همیشه جای بالا و حتا تعین کننده داشته است که اکثر رویداد های تاریخی را در بطن خود پرورش داده و رقم زده است .
نویسندگان،
مورخین، واقعه نگاران و خاطره نویسان، به تکرار، اهمیت و کیف و کان این فکتور را در برهه های زمانی مختلف به کنکاش گرفته و بخشی از حقایق را نوشته اند . این پروسه نه تنها ادامه دارد، بلکه در محور همه مباحث قرار داشته و پیرامون آن از دید گاه های متفاوت تحریر و تقریر صورت می گیرد .
این
جانب در کتاب:" نیم نگاهی بر ائتلاف های تنظیمی در افغانستان" ، روی اهداف و اهمیت استراتژیک- سیاسی و اقتصادی آن به تفصیل نوشته ام و تکرار آن را شایسته نمی دانم؛ اما آنچه نباید فراموش کرد؛ علاقه مندی های جدید و اضافه شدن عوامل دیگری است که طی سالیان اخیر، اشغال کشور توسط به اصطلاح «جامعه جهانی » به سرکردگی « امریکا- انگلیس»، رخ از پرده بیرون کرده و به یک واقعیت انکارناپذير مبدل شده وآن عبارت است از صدور تروریسم و مواد مخدر در جهان!
افغانستان در موقعیتی از جغرافیا
ی منطقه قرار دارد که اطراف آن محاط است به کشور های " اتمی" و اکثراً غیر قابل کنترول توسط امپریالیست ها و کارتل های سرمايه داری و حضور ناتو ( امريکا- انگليس )، بمثابۀ ژاندرمر ها؛ این اعتماد به نفس را در وجود دلالان تقویت می کند تا بیشتر به چپاول منطقه بپردازند.
مارکیت های آسیای میانه و جنوب آسیا را تحت پوشش امنیتی قرار دهند و رژیم های سرکش را با صدور تروریسم، تهدید کنند.
منافع استراتیژیک امپریالیست ها درافغانستان، نه در صلح
، بلکه در جنگ نهفته است. امپریالیست ها نیاز دارند تا منطقه، درگیر مبارزه با تروریسم و قاچاق و ترافیک مواد مخدر باشد و به بهانه تامین صلح و ریشه کن ساختن خطر احتمالی آن ها، حضور دایمی نظامی شان را جنبه حقوقی وقانونی بدهند و زیر پوشش این حضور همه راه ها را برای رسیدن به استقلال سیاسی ـ اقتصادی کشورهای منطقه سد کرده ، نیروهای طرفدار عدالت اجتماعی را سرکوب و جلو هرگونه انقلابات و خیزش های اجتماعی را بگیرند.
اماج دوم این استراتژی پاکستان و ایران است که بتدریج راه را برای متشنج کردن آنها باز نموده اند و اینک پاکستان خود، که زمانی تختهَ
خیز علیه افغانستان و اتحاد شوروی وقت بود؛ قربانی این استراتیژی امپریالیست ها شده است که در اثر زیاده خواهی ها و ندانم کاری های زمامداران جابر نظامی و نیمه نظامی اش به پرتگاه نابودی سوق و به پایگاه نیرومند فوند منتالیسم مبدل گردیده است..
انتقال
تعداد بی شماری از تروریستها از پاکستان، توسط هلیکوپتر های ناتو به شمال افغانستان که در ترکیب آنان اوزبیک ها ، تاجیک ها، چیچینی ها، ایغورها ...شامل اند، که حتازمامدار دست نشاندۀ امريکا درکابل ( کرزی ) نیز به آن اعتراف کرد؛ پیام آورآغاز درگیری های جدید در آسیای میانه تا سرحدات روسیه خواهد بود.
نزدیکی روسیه
با متحدینش در آسیای میانه ، چین، هند و احتمالاً ایران و سوریه و سایر کشور ها، خطر دیگری است که منافع امپریالیست ها را به چالش کشیده است و آنان را وادار ساخته است تا هرچه زودتر دست به کار شوند و جلو این اتحاد را سد گردند.
بدین
منوال افغانستان به مرکز استراتژیک این برنامه های درازمدت و کوتاه مدت امپریالیست ها مبدل شده است. دراين ميان آنچه را که آنان بمثابۀ سد بزرگ و نيروی مقاومت مردمی دربرابر تطبيق اين اهداف و برنامه های غارتگرانۀ خود ميدانند همانا حزب دموکراتیک خلق افغانستان می باشد.
زيرا اين حزب از ریزرف های بزرگ در میان کارگران، دهقانان، پیشه وران، روشنفکران، نظامیان، اعم از زن و مرد، شامل همه ملیت ها و اقوام، ادیان و مذاهب برخوردار است که اگر از پراگندگی بسوی اتحاد گذار نماید؛ درآن صورت در میان رقبای سیاسی الترناتیفی ندارد.
روی درک
همين حقیقت است که آنان با حیله و مکر، تطمیع و رشوه ، وعده و وعيد ... در مقابل اتحاد این بزرگترین و نیرومند ترین حزب سیاسی قرار گرفته اند و به معامله گری با رهبران پیشین آن پرداخته و آن را پارچه ، پارچه ساخته اند.
بنابران وجود اين حزب برای آنان تحمل ناپذير است.
اما حزب آگاهانه و هوشیارانه بقای خود را حفظ کرده و با درک اهداف آزمندان
ۀ آنان آماده دفاع از هویت ملی، استقلال و تمامیت ارضی کشور میگردد و زحمتکشان را بسوی دفاع از منافع سياسی و اقتصادی شان سوق میدهد
ما به
آگاهی، بیداری و خردمندی زحمتکشان افغانستان ایمان راسخ داریم و با اتکا به آنان به میدان علنی مبارزه برمیگردیم و چهل وپنجمین سالگرد حزب را به قیام پیوستن ، پیوند و تجدید میثاق اعضای آن مبدل می سازيم.
ما اجازه نخواهیم داد تا این قلب واحد و خانۀ مشترک مان ( افغانستان ) در حلقوم امپریالیست ها فرو رود.
ـــ ناگفته پیداست که حزب دموکراتیک خلق افغانستان با
همه اعضای متعهد و معتقد به آرمانهای انسانی اش پيوند ارگانيک داشته و در میان همه اعضای ديروزی و جزایر ایجاد شده ازبدنۀ آن، کار روشنگری رفيقانه را بمنظور وحدت تشکیلاتی به پیش خواهد برد و همین اکنون تعداد بيشتری از اين رفقای رسالتمند و با احساس، پیوستن مجدد شان رابه آغوش حزب ، ضمن نشست ها و گفتگو ها با مسؤولین کمیته فعالین ح. د. خ. ا، ابراز داشته اند.
میخواهم به رهبران و کارگردانان عقب پرده این سازمانها و گروپ ها
اذعان نمایم که : هر اقدام بازدارنده ای آنان بسوی اتحاد مجدد حزب، محکوم به شکست خواهد بود. اکنون زمان آن فرا رسیده است تا دست از هر نوع اقدام تخریبی بردارند و بیشتر از این خود را دربرابرسير تکامل تاریخ قرارندهند.
کمیته فعالین حزب دموکراتیک خلق افغانستان با متحدین دیروز
ی حزب ما برای رسیدن به توافق اصولی بمنظور اتحاد نیرو های "چپ، ملی و دموکراتیک"، آمادۀ همکاری می باشد و ادعای هیچ نوع خود محوری و خود بزرگ بینی را ندارد و در آینده نیز نخواهد داشت.
ادامه دارد
 

حزب دموکراتیک خلق افغانستان، چالش ها و پرسش ها؟!

بازگشت به بالاي صفحه 

صفحه 1 از 1

 مواضيع مماثلة

-
» بررسی روابط امریکا – افغانستان – پاکستان و حل مساله افغانستان
» چهل وپنجمین سالکرد حزب دموکراتیک خلق افغانستا ن را گرامی داشت
» سایت های افغانستان
» تحولات افغانستان پس از 11 سپتامبر و تاثير آن بر ايران
» ده افسانه در بارۀ افغانستان

صلاحيات هذا المنتدى:شما نمي توانيد در اين بخش به موضوعها پاسخ دهيد
تارنما و نشریهء پرچم  :: فهرست :: مضامين و پیامها-
پرش به: